Bugun...


Yücel Bulut

facebook-paylas
YAMALI MI PARKE FABRİKASI ?
Tarih: 09-07-2019 21:10:00 Güncelleme: 09-07-2019 21:25:00


31 Mart seçimleri Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemiz Gazipaşa’da da bir demokrasi bayramına, şölenine dönüşerek gerçekleşti. Gazipaşamızda eski belediye başkanı iyisiyle, kötüsüyle görev yaptığı 5 yılın ardından hatırı sayılır oy kaybıyla görevi mevcut belediye başkanı Mehmet Ali YILMAZ’a devretti. Tabi ki bu oy kaybı, değişim anlamında olduğu gibi eski yönetimin halk nezdinde daha fazla kabul görmediğidir. Çünkü zaten halk nezdinde kabul gören, iltimasa yer vermeyen, şeffaf hizmet anlayışıyla hareket eden  bir yönetimin normal şartlarda bu kadar büyük bir farkla seçimi kaybetmesi normal şartlarda olmaması gereken bir durumdur.Ancak halk demek ki değişimin gerekli olduğunu uygun gördü ki iradesini bu yönde kullandı.Bu aşamada eski yönetimi yaptığı her hizmetten dolayı tebrik eder,yeni yönetiminde daha başarılı olmasını ve halkın ihtiyaçlarına cevap vermesini temenni ederiz.

Öncelikle son günlerde sosyal medyada ve haber sitelerinde yoğun bir şekilde yer alan bir haberle ilgili konuşmak gerekirse haberin içeriği aynen şöyle;

“Gazipaşa ya bağlı zeytinada mahallesinde muhtar belediye başkanı Yılmaz’dan bozuk yollar için yama talebinde bulunmuş ancak Başkan yama veremeyeceğini söyleyince Muhtar, Alanya Belediyesi’nden yama alabileceğini söylemiş. Zaten ekonomik darboğazdan bunalan Başkan, durumdan memnun olmuş ve yamayı Alanya’dan alabilirse iş makinesi ve işçi verebileceğini söylemiş.”

Öncelikle böyle bir olayın neden bu kadar abartıldığını, gazetelerde, haber sitelerine ve sosyal medyaya konu olduğunu inanın anlamış değiliz. Ortada bir talep var. Talebi mantıklı bir şekilde değerlendiren bir başkan var ve sonuçta vatandaşın ihtiyacının giderildiği ve çözüme kavuştuğu bir durum söz konusu. Durumun bu halde anlatılma nedenini de öğrendiğimiz kadarıyla bir personelin görev değişikliği nedeniyle parke fabrikasına gönderilmesi neden olmuş. Yani yamalı yol işi yamalı parke fabrikasına dönüşmüş.

Haberin devamı aynen şöyle:

Koru sahil projesinde hibe desteğinin kesildiği yönünde çıkan haberlere ilişkin yüklenici firma yetkilisine yerel gazetelerde de yer alan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödemeleri durdurduysa, benim o projeyi yapacak gücüm yok. Bakanlıkla görüşün, paranızı verecekse işinize devam edin, belediyeye gelip para istemeyin” diyen birisinden doğrusu bu refleksi beklemiyordum ama hayat belirtisi gördüğüm için de ayrıca mutlu oldum. 3 aydır ilçeye tek çivi çakmayan, en büyük hedefinin personel maaşını ödemek ve belediye araçlarını yürütmek olduğunu açıklayan, hizmet için 2020 tarihini gösteren Sayın Başkan’ın aynı hız ve iradeyi hizmet akışında göstermesi de en büyük temennimiz.”

Bildiğimiz gibi yerel yönetimler yani belediyeler, sorumluluk alanı olduğu her yere bütçe imkânları çerçevesinde hizmet götürmekle ve halkın sorunlarını çözmekle sorumludurlar. Ancak ülkemizdeki mevcut durumda iktidar partisinden olan belediyeler kendi bütçeleri dışında iktidar desteğini de alarak muhalif belediyelere göre hizmet ve bütçe konusunda daha şanslı olurlar. Bu aşamada haberi yapanlara şu soruyu sormak elzem bir hal almıştır.   

Acaba eski yönetim seçimi kazansaydı hibe desteği kesilecek miydi ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödemeleri durdurup projenin sonunda ödenmesi gereken tutarı belediyeye mi ödeyecekti?

Ha eğer ödeyecektiyse mevcut yönetime 100 milyona yakın borç bırakarak görevi devreden yönetim bu parayı nerden getirecekti. Aynı şekilde daha yeni,3 aydır göreve gelen bir çiçeği burnunda bir başkana bu kadar kısa sürede tek çivi çakamadı ifadesi doğrusu çok yakışıksız olmuştur. Tavsiyemiz şudur ki parke fabrikasına gönderilme gibi sıradan bir görev değişikliğini yamalı yol ve yamalı hibe konusu haline getirmemek. Haklı da olabilirsiniz bu kadar farklı bir oy oranıyla kaybedeceğinizi tahmin edemediniz. Unutulmamalıdır ki Fazla hazımsız iseniz tavsiyemiz SADE SODA İÇMENİZ iyi gelir.

 Son olarak şunu söylemeliyiz ki; bu ilçe bizim. Herkes elinden geldiğince şeffaf bir şekilde halkın sorunları çözerek hizmet ve insan odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket ederek hem ilçemize hem de insanımıza mutlu,huzurlu ve güzel günler yaşatmak için mücadele etmelidir.Bir başkan emrindeki personeli daha başarılı olabileceği bir yerde çalıştırabilir.Hele de görev yaptığı birimde görev dışı özel işlerini halletmek gibi bir durumu tespit ederek bir karar alınmışsa zaten en doğrusu yapılmıştır ve adli ve idari olarak da sorumluluk gerektirir. Hal böyle olunca normal bir görev değişikliği nedeniyle durumu farklı boyutlara taşımak;yolarlıda,parke fabrikasını da ilçemizi de yamalı hale getirir.  SAYGILAR.



Bu yazı 7725 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YUKARI