Bugun...


Gazipaşa’da ‘‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" uygulaması
Tarih: 06-02-2019 16:43:57 Güncelleme: 06-02-2019 16:48:57 + -


Yücel BULUT/ TURKUAZ AKDENİZ- ANTALYA’nı Gazipaşa İlçesinde 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' farkındalık uygulaması kapsamında broşür ve el ilanı dağıtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 06-02-2019 16:43

Gazipaşa’da ‘‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı olarak ilan edilmesinin ardından çeşitli uygulamalar yapılıyor. Gazipaşa’da da D400 Karayolu Milli Egemenlik Bulvarı Merkez Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen farkındalık uygulamasına Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, kurum amirleri ve öğrenciler yaya geçitlerini kullanarak dikkat çekmeye çalıştı. Vatandaşların da takdirini kazanan uygulamada sürücülere yaya öncelikli trafik algısı oluşturulmaya çalışıldı. Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, ‘ Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’   etkinliğiyle ilgili sürücüleri bilgilendirirken,  yayalara yol vermeleri konusunda bilgilendirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde yapılan değişiklikle, sürücülerin görevli bir kişi ya da trafik ışıkları olmadığı yaya geçitleri ile okul geçitlerinde yavaşlamaları, buradan geçen veya geçmek üzere olanlar varsa, yol vermeleri zorunlu hale geldi. Bu kanunla birlikte,  bu bilincinde ülkemizde yaygınlaşması gerekiyor. İçişleri Bakanlığımız, bu noktada bütün İl Valiliklerine eş zamanlı olarak uygulamanın tanıtımı ve farkındalığın oluşturulması için yazı gönderdi. Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ isimli bu uygulama dolayısıyla buradayız. Bu bilincin oluşması için buradayız Gazipaşa’da insanımızın, sürücülerimizin bu bilinci çok kısa sürede oluşturacaklarını düşünüyorum. Burada önemli olan, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullara ulaşmasını sağlamak, trafik güvenliğini sağlamak ve bunu aksatmadan da hayata yol vermektir.  Bu kapsamda bütün daire amirlerimizle birlikte buradayız. Uygulamanın başarılı olacağına inanıyorum. “dedi



HABER VİDEOSU





Editör: Yücel BULUT

Bu haber 2543 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI