![]() |
Tweet |
Gazipaşa'da arazi bakmaya çıkan bir kişi, yüzlerce kilo sebzenin çöpe döküldüğünü fark etti. O anları cep telefonu kamerası ile görüntüyen kişi, sosyal medyadan paylaştı. Durumu 'hainlik' olarak nitelendiren kişi, "Ben haberci değilim, gazeteci değilim, sıradan bir vatandaşım. Ürünlerin hemen hemen hepsi yeni dökülmüş. Burada kamyonlarca, tonlarca ürün var" dedi. Videonun devamında görüntüleri çeken kişi, "Zor günler geçiren ülkemizdeki vatandaşların hakkını gasp etmek, çalmak. Bunu buraya dökeceğinize bedavadan vatandaşa dağıtın. Bir hayra girin, bu nasıl bir insanlıktır?" diye sordu.
Gazipaşa’da çöplerin toplandığı alana kilolarca sebze döküldüğü görüntüleri sosyal medyadan paylaşılan kişi hakkında Gazipaşa halkına, üreticilerine ve esnaflarına karşı, ‘vatan haini’, ‘şerefsiz’ ve ‘alçak’ gibi ifadeler kullanılmak sureti ile hakaret edilmiştir. İddiasıyla bu gün saat 15.00 sıralarında Gazipaşa Adliyesi’nde saat 15.00 sıralarında yapılan suç duyurusuna Antalya Barosu Gazipaşa Temsilcisi Av. Ali Akyol, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, siyasi parti yöneticileri katıldı.
Grubun Gazipaşa Cumhuriyet savcılığa sundukları şikayet dilekçesinde, “Son günlerde şüpheli tarafından çekilerek sosyal medya platformlarında alenen yayınlanan ve ülke gündemini meşgul eden bir video ile ismini Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Gazipaşa halkına, üreticilerine ve esnaflarına karşı, ‘vatan haini’, ‘şerefsiz’ ve ‘alçak’ gibi ifadeler kullanılmak sureti ile hakaret edilmiştir.
Şüpehli, ülkece içinden geçtiğimiz ekonomik krizin tüm faturasını, çok zor şartlarda ürettiği ürünü değerinde satamayan ve yoksulluk sınırında yaşayan Gazipaşalı üreticilere, zor şartlarda ve artan mali yükümlülüklere rağmen Türk halkına ürün tedarik noktasında gece gündüz çalışan Gazipaşalı esnaflara ve tüm ilgililere yükleyerek bu yönde bir algı oluşturmaya çalıştırmaktadır.
Bu hali ile Gazipaşa halkını, tüm ülkedeki ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara karşı, haksız ithamlarda hedef göstererek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektedir. Ülkemiz ekonomik gerçeklerinden kopuk ve üretim süreçlerinden habersiz olan şüpheli tarafından video ile toplumda Gazipaşa üreticisine ve esnafına karşı haksız bir ön yargı oluşmasına sebebiyet verilmiştir.
Bizler, Gazipaşa halkının bireyleri olarak, şüpheli hakkında ilçe halkımız aleyhine sarf ettiği ‘vatan haini’, ‘şerefsiz’ ve ‘alçak’ gibi kelimeler nedeniyle şikayetçiyiz. Meşteki sayısı kadar dava açılarak şüphelinin cezalandırılmasını saygı ile talep ederiz” şeklinde sunuldu.